Ik wil een EMS training volgen:

emsstudios.nl > EMS-Magazin


Hoe vaak u kan men EMS trainen - de juiste dosis doet het!
... Ik train hier EMS !

Hoe vaak u kan men EMS trainen - de juiste dosis doet het!

Wie EMS traint stuit op een gegeven moment op de vraag hoe vaak men daadwerkelijk is toegestaan om EMS te trainen - We verduidelijken voor u!

Een van de meest gestelde vragen naast de prijs, en of u EMS kan uitoefenen of niet is de kwestie van de juiste dosis. Wanneer en hoe vaak kan ik EMS trainen? Vooral als nieuwkomer of een absolute beginner is hier veel voorzichtigheid geboden. Verschillende factoren zijn afhankelijk van de vraag of u één keer per week of tot 2 keer traint. Vooral in de begindagen adviseren de experts om wekelijks te trainen, omdat de belasting extreem hoog kan zijn in een trainingsproces van 20 tot 30 minuten.

Echter, er is in principe niets mis met de controllers een beetje zachter aan te passen in fine tuning. In de meeste ems-studios wil je er niets van weten, omdat het het trainingseffect schaadt. In feite hebben we een aantal tests die ons tot de limiet van het lichaam brachten.  Maar we willen hier niemand ontregelen. Een goed opgeleide trainer zal u langzaam begeleiden gedurende de training, zodat het aangenaam en effectief blijft. Een te volgen principe is dat je normaal gesproken één of ten hoogste twee keer per week ems-traint, met een rustperiode van ten minste 2-3 dagen.

1 tot 2 keer per week? Is dat nog steeds effectief genoeg?

Ja. De EMS-training is geen normale opleiding en de mate van effectiviteit is vele malen hoger. Sommigen zeggen tot 20 keer, anderen 15 keer. Het is niet lang voordat duidelijk is welke cijfers zuiver wiskundig zijn. De vuistregel is: de 20-25 minuten die je EMS-traint brengt hetzelfde op als een training van 2 uur in een fitnesscentrum. Door de impulskracht worden de spiervezels intensiever en zonder extra gewichten benadrukt. Diepere spieren worden ook aangepakt, dus de creatine kinase concentratie in het bloed neemt toe. Spierpijn en volledig uitgeput zijn is het resultaat.

Conclusie: Combineer EMS training en blijf gezond!

Interessanter is de vraag of je naast EMS ook andere sporten wilt doen of mag doen. Het lijdt geen twijfel dat het zinvol is om EMS te combineren met andere sporten in afwisseling: joggen, fietsen, badminton of gewoon een duurtraining in het fitnesscentrum zou een goede manier zijn om je conditie op peil te houden. Naast EMS training, doen bijna 60% van de mensen een andere sport om te compenseren of aan te vullen. Onze aanbeveling zou zijn: 1x EMS training per week, 1x zwemmen en 1x joggen of fietsen. Wanneer je 1x per week EMS-traint als aanvulling, is een rustperiode zeet belangrijk. In deze tijd van rust groeit je spier, wat maar liefst 48-72 uur kan duren. Dus als je spieren en fitness nodig hebt, moet je aandacht besteden aan pauzes. Oh ja, en een tip aan de zijlijn: Zelfs genoeg slaap is cruciaal voor een gezonde spieropbouw. 

EMS INFO: Hier is kleine randinformatie over onze spieren: Spiervezels zijn de kleinste eenheden van de spier. De samenstelling van de spiervezel is vrij eenvoudig: 75% water, 20% proteïnen zoals vet en glycogeen. 70% van het eiwitgehalte van een spiervezel bestaat uit zogenaamde structurele eiwitten.

Meest gelezen artikels EMS


EMS nieuws en artikelen

We hebben momenteel nieuws EMS op training in ons magazine! Wij zijn altijd op zoek naar de nieuwste achtergronden op EMS en EMS.


  EMS Trefwoorden  share it

  Wat zijn de voordelen van EMS training?


  3 uur sporten binnen 20 minuten
  1.3 uur sporten binnen 20 minuten  Spieren trainen zonder zware gewichten
  2.Spieren trainen zonder zware gewichten


  Trainen met een personal trainer
  3.Trainen met een personal trainer

  Trainen zonder belasting op de gewrichten
  4.Trainen zonder belasting op de gewrichten
  Snel en direct voelbaar resultaat
  5.Snel en direct voelbaar resultaat

  In een korte tijdspanne sterker worden
  6.In een korte tijdspanne sterker worden  Partner van EMS-apparaten:

  Samenwerkingspartner van EMS apparaat Easy-Motion-Skin     Samenwerkingspartner van EMS apparaat E-Fit     Samenwerkingspartner van EMS apparaat XBody Samenwerkingspartner van EMS apparaat stimawellems
  Imprint & privacy // copyright 2012 - 2018 - emsstudios.nl