Ik wil een EMS training volgen:

emsstudios.nl > EMS-Magazin


EMS vs. EMA - Verschillen uitgelegd in vergelijking met stroomtraining
... Ik train hier EMS !
Bieden eaglefit

EMS vs. EMA - Verschillen uitgelegd in vergelijking met stroomtraining

Wanneer spreken we van EMS en wanneer van EMA?

Heel verwarrend, nietwaar? Sommige studios werken met EMS, terwijl anderen hun EMS ineens EMA noemen? Is dat niet gewoon een spelfout? Nee! Er zijn daadwerkelijk EMS en EMA. Maar wat is het verschil tussen beide en vooral, wanneer spreken we van EMS en wanneer van EMA? De professional legt uit:

EMA en EMS - Verschillen uitgelegd in vergelijking met stroomtraining

De afkorting EMS staat voor Elektrische Spierstimulatie. EMA daarentegen staat voor Elektrische Spieractivatie, ofwel laagfrequente spanning voor EMS en middenfrequente spanning voor EMA. In beide gevallen wordt spiercontractie veroorzaakt door stroom. De ons bekende variant EMS werkt met zogenaamde excitatiestroom, dat wil zeggen laagfrequente stroom. Hierbij worden motorische zenuwen gestimuleerd, die uiteindelijk de spiercontractie veroorzaken.

EMS staat voor Elektrische Spierstimulatie. EMA staat voor Elektrische Spieractivatie.

EMA werkt iets anders: Bij EMA worden daarentegen technisch complexere middenfrequenties gebruikt. Hier is letterlijk meer stroom nodig om de frequentie te genereren. De spiercel wordt quasi-fysiologisch gestimuleerd en tot contractie gebracht door de stroom. Celactivatie in plaats van zenuwprikkeling. Maar ook de diepte- en volumewerking spelen een belangrijke rol bij EMA.

EMS en EMA - Uitgelegd in vergelijking van effecten

Of nu gemoduleerde middenfrequenties quasi-fysiologische pulsen in het weefsel genereren of de methodiek vergelijkbaar is met die van EMS, de twee varianten verschillen alleen in de technische definitie en werking. Uiteindelijk kan worden vastgesteld dat EMA een vorm van EMS is, maar dan met een andere techniek. En maak je geen zorgen: EMA en EMS zijn niet hetzelfde, maar ze lijken op elkaar. Er zijn hier gewoon minder studies over.

Als je op zoek bent naar een gezonde op stroom gebaseerde EMA-trainingsmethode voor praktijk of studio, dan vind je het Ganzkörpertrainingssysteem AmpliTrain®. Het AmpliTrain® EMA-apparaat is goedgekeurd als medisch hulpmiddel. Helaas is AmpliTrain® niet meer zo vaak op de markt verkrijgbaar. Maar er zijn nieuwkomers die op basis van EMA vergelijkbare apparaten hebben ontwikkeld en deze zelfs hebben verbeterd.

De mix van EMA en EMS - moderne trainingservaringen

Met EMA en EMS heb je een nieuwe en unieke lichaamstraining gevonden, gekenmerkt door stroom en contractie. De twee methoden verschillen niet in hun impact op het resultaat, want bij beide varianten train je meestal 20 tot 25 minuten.

EMA en EMS - Verschillen uitgelegd in vergelijking met stroomtraining

EMS is in dit opzicht populairder geworden dan EMA. Geïnteresseerde sporters hebben bij beide methoden een beter lichaamsgevoel ervaren en waren er zo enthousiast over dat ze ermee zijn doorgegaan.

De stroom maakt het verschil! - Impulsen & frequenties bij EMS en EMA

We hebben al grofweg uitgelegd hoe EMS en EMA verschillen in hun effecten, maar wat zijn de impulsen en frequenties van de verschillende methoden? De basis wordt gelegd door de specificatie in Hz, dat wil zeggen Hertz of kHz, dat wil zeggen kilo-Hertz. De specificatie in Hz geeft het aantal impulsen per seconde aan. Laten we beginnen met de basis, dat wil zeggen lage frequenties, dat zijn frequenties tot maximaal ongeveer 20 Hz.

In het frequentiebereik van 5 tot 20 Hz worden de langzaam reagerende rode spiervezels gestimuleerd. We herinneren ons dat het lichaam twee verschillende soorten spiertypen heeft: enerzijds spiervezels van type 1, ook wel "slow-twitch fibers" genoemd, en anderzijds spiervezels van type 2, fast-twitch fibers genoemd. Spiervezels van type I reageren langzamer vanwege hun samentrekkende S-vezels en zijn verantwoordelijk voor uithoudingsvermogen omdat ze nauwelijks vermoeid raken. Hogere frequenties tussen 25 en 60 Hz stimuleren de snel samentrekkende witte F-spiervezel, die verantwoordelijk is voor snelle kracht. Bij frequenties boven 50 Hz wordt de spier doelgericht overbelast en kan dit leiden tot spierhypertrofie (spieropbouw). Bij de methode in EMS-training wordt gewerkt met frequenties van 5 tot 130 Hz. De laagfrequente stroom wordt in de definitie ingedeeld tot een hartslag van maximaal 1.000 Hz.

EMA begint daarentegen pas bij 1.000 Hz en kan worden gedefinieerd tot 100.000 Hz. Bedrijven als Stimawell "EMS" en AmpliTrain® werken met deze zogenaamde EMA-frequenties. Omdat de meeste mensen niet weten wat EMA is, worden de volgende beschrijvingen gebruikt: "Middenfrequenties met gemoduleerde laagfrequente stroom", wat niets anders is dan EMA. De frequentie van EMA in de trainingsomgeving wordt ingesteld op ongeveer 2.000 Hz.

Laagfrequent: 0 - 1.000 Hz
Middenfrequent: 1.000 - 100.000 Hz
Hoogfrequent: meer dan 100.000 Hz

Waarom gebruiken sommige studios EMA als EMS de voorkeur heeft?

EMA heeft twee voordelen vanwege zijn hoge frequenties: de huidweerstand wordt gemakkelijker overwonnen dan bij laagfrequente stroom en de pulsen worden als aangenamer en doffer ervaren, omdat de huidgeleiding al na enkele minuten kan werken.

Welke bedrijven werken momenteel met EMA-technologie?

Naast het eerder genoemde bedrijf AmpliTrain® zijn er twee populaire fabrikanten die EMA ondersteunen. Stimawell EMS (dat EMA verkoopt) en kraftwunder, de nieuwkomer op het gebied van EMA. Hier moet ook worden vermeld dat EMS-apparatuurfabrikanten proberen EMS-frequenties te genereren met hun systemen, zoals het geval is bij het bedrijf VISIONBODY. Volgens verklaringen van VISIONBODY, zou de nieuwste generatie 3.0 met EMA werken en zo een aangenamer gevoel op de huid geven.

Stimawell EMA-pakken en apparaten

Stimawell EMS heeft een klassiek EMA-apparaat met EMA-frequenties en bedient 8 kanalen. Dit apparaat is geschikt voor zowel de studio als voor thuisgebruik. Stimawell EMS-EMA-apparaten voor thuisgebruik kunnen zelfs worden gehuurd voor een aantrekkelijke prijs. De bekabelde variant is vrij wijdverspreid en wordt bediend met een half pak / body, banden voor armen en benen.

De high-tech variant heet Stimawell Symbiont Tec Suit en heeft maximaal 24 elektroden met 12 kanalen. Het pak of het pak is een full-body variant met ingebouwde elektroden en werkt draadloos. De ontvanger voor wifi / Bluetooth-technologie is bevestigd op de bovenrug. In dit topklasse pak zijn ook sensoren ingebouwd voor metingen:
  • EMG-elektromyografie
  • BIA-bio-elektrische impedantieanalyse
  • ECG
  • HRV
Een waar wonder van technologie. Om deze reden stappen steeds meer franchise- en licentiemodellen in de EMS-studio-industrie over op deze technologie. Bedrijven als bodystreet en 25-Minutes vertrouwen op de Symbiont Tec Suit van Stimawell EMS.

kraftwunder EMA-pakken en apparaten

kraftwunder komt uit de regio Berlijn en is sinds 2017 vertrouwd met de ontwikkeling van EMA. In 2021 presenteerden ze een marktrijp pak dat EMA-frequenties genereert via twee dozen links en rechts. Het EMA-pak van kraftwunder wordt geleverd met beide frequenties en kan worden ontgrendeld in de Android- en iOS-app. kraftwunder heeft ook onlangs een kleine doos uitgebracht die alleen pure EMS genereert en de thuismarkt wil veroveren.

Meest gelezen artikels EMS


EMS nieuws en artikelen

We hebben momenteel nieuws EMS op training in ons magazine! Wij zijn altijd op zoek naar de nieuwste achtergronden op EMS en EMS.


    EMS Trefwoorden



    share it

    Wat zijn de voordelen van EMS training?


    3 uur sporten binnen 20 minuten
    1.3 uur sporten binnen 20 minuten



    Spieren trainen zonder zware gewichten
    2.Spieren trainen zonder zware gewichten


    Trainen met een personal trainer
    3.Trainen met een personal trainer

    Trainen zonder belasting op de gewrichten
    4.Trainen zonder belasting op de gewrichten
    Snel en direct voelbaar resultaat
    5.Snel en direct voelbaar resultaat

    In een korte tijdspanne sterker worden
    6.In een korte tijdspanne sterker worden



    Partner van EMS-apparaten:

    Samenwerkingspartner van EMS apparaat Easy-Motion-Skin     Samenwerkingspartner van EMS apparaat E-Fit     Samenwerkingspartner van EMS apparaat XBody Samenwerkingspartner van EMS apparaat stimawellems
    Imprint & privacy // copyright 2012 - 2018 - emsstudios.nl